Kom- en Sjong weekend

20231008_164350

De Feanwiven hebben hun zangtalent bijgespijkerd in een fantastisch weekend Kom en Sjong in de Folkshegeskoalle op Terschelling. Onder de zeer kundige en humoristische leiding van zangcoaches Claartje van Dokkum en Jelma Wiegersma werden er een 5-tal workshops meerstemmig zingen in koorvorm gegeven. Het repertoire bestond uit liedjes van uit de zangbundel Fryslân Sjongt of friese vertalingen van bekende nummers zoals The Rose van Bette Midler, het slavenkoor uit Nabucco van Verdi, You never walk alone bekend van Lee Towers. En ook het prachtige lied “Wa kin sile sûnder wyn”

Naast de workshops was er ruim voldoende tijd om het eiland te verkennen of gezellig even bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje.

Kortom, een zeer geslaagd weekendje weg en mocht je na dit gelezen te hebben denken dit lijkt mij ook wel wat? Volgend jaar wordt het Kom en Sjongweekend gehouden op 4, 5 en 6 oktober. Of lijkt het je leuk om nu al in een koor te gaan zingen, kom dan vrijblijvend een keertje kijken op één van de repetitie-avonden van de Feanwiven en maak kennis met een leuke gezellige groep dames en één heer die zingen en plezier maken hand in hand laten gaan.